neděle 6. ledna 2013

Jak vybrat správnou aku vrtačku ?


Pokud uvažujete o pořízení aku vrtačky, tak jste tady správně.
V následujícím textu uvádíme doporučení, pro koho se jaká aku vrtačka nejlépe hodí.Akumulátorové vrtačky jsou praktické nářadí, které často využijete v domácnosti, dílně nebo při práci. Aku vrtačka má oproti elektrické všestranější použití, lépe se skladuje a pohodlněji ovládá.



Aku vrtačka pro domácí použití

Doma můžete aku vrtačku používat pro dotažení nějakého uvolněného šroubku, vyvrtání otvoru, montáž nábytku nebo připevnění garnýže.
  • Pro základní šroubování, případně vrtání do dřeva a železa si vystačíte s aku vrtačkou Black&Decker EPC96CA, která tyto úkony snadno zvládne.
  • Pro komfortnější použití se nabízí aku vrtačka poháněná Li-Ion baterií, díky které můžete mít méně starostí s péčí o baterii. Netrpí paměťovým efektem a nedochází u ní k samovolnému vybíjení, takže si po 3 měsíce udrží 80% nabitého stavu. Jedná se o aku vrtačku Black&Decker EPL14K.

Aku vrtačka do dílny nebo domácnosti pro kutila

V dílně aku vrtačku využijete při výrobě a opravách. Budete s ní vrtat do dřeva plastu i železa.
  • Jako ideálního pomocníka do dílny můžeme směle doporučit aku vrtačkuMetabo BS 12 mobilní dílna. Jedna věc je ta, že se jedná o kvalitní a výkonnou aku vrtačku, která Vám vydrží dlouho a spolehlivě sloužit. Ale hlavně je dodávána v montážním kufru s celou řadou praktického příslušenství, celkem 167 ks, součástí dodávky je také náhradní akumulátor.Pořízením aku vrtačky Metabo BS 12 získáte solidní základní výbavu a to opravdu levně.
  • Další vhodná aku vrtačka do dílny je Narex ASV 10-2Akterá se Vám díky menším rozměrům bude ideálně hodit pro práci na hůře přístupných místech.
  • Nebo aku vrtačka DeWalt DC740KAkterá ergonomickou konstrukcí, pogumovanou rukojetí a nízkou váhou, pouhých 1,6 kg zaručuje komfort při práci.

Profesionální aku vrtačka

Tyto aku výkonné vrtačky ideálně uplatníte pro náročné alpikace, při dlouhodobé zátěži a tam  kde očekáváte přesné profesionální výsledky.
  • Aku vrtačka DeWalt DCD930B2 je z nové řady XPR, která je kostruována tak, aby Vám maximálně usnadnila práci. Aku vrtačka DeWalt DCD930B2 využívá Li-Ion technologii, má 3 rychlosti a pojme nástroje do velikosti 13 mm.
  • Aku vrtačka Bosch GSR 14,4 V-LI má robusní konstrukci, které vydrží, i pokud Vám spadne z výšky 2 m přímo na beton. Bosch GSR 14,4 V-LI také vyzužívá Li-Ion technologii a má funkci rychlonabíjení.

1 komentář:

  1. Aku nářadí se hodně rozšířilo. Manžel i táta používají jenom to. Manžel má v dílně akumulátorové nářadí Bosch . Má nářadí od jedné značky, což je pro mě super, protože mám tak snazší výběr, co mu koupit k Vánocům. V garáži tráví hodně času, takže mu nářadí udělá radost.

    OdpovědětVymazat